Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@03:30:54 GMT

ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، رویا است

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۰۸۲۰

ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، رویا است

یک کارشناس بازار مسکن گفت: امکان احداث چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال امکان‌پذیر نیست و رویاگونه به نظر می‌رسد، اما می‌توان با استفاده از تجربیاتی که در پروژه مسکن مهر به دست آمد اشکالات آن را برطرف و برنامه ای کاربردی ارایه داد.

 

به گزارش پول نیوز به نقل از ایسنا، تقریبا همه کاندیداهای ریاست جمهوری به طور تلویحی اشاره‌ای به حوزه مسکن داشته و از حل کردن مشکل این بخش سخن گفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شاید فقط طرح آیت‌الله رئیسی است که دیروز جزئیاتی از آن توسط یکی از ایده‌پردازان مسکن مهر ارایه شد. گفته می‌شود با استفاده از زمین رایگان و آورده اولیه صفر طی چهار سال چهار میلیون واحد مسکونی برای متقاضیان احداث خواهد شد.

ظاهرا آیت‌الله رئیسی قصد دارد وعده‌های مسکنی خود را زودتر از بقیه وعده‌هایش عملیاتی کند. او روز گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه کدام وعده‌اش در دولت او زودتر از بقیه وعده‌ها و در چه بازه زمانی محقق می شود؟ گفت: مسکن از دغدغه‌های مردم به ویژه جوانان و زوج‌های جوان است و ما تلاش می‌کنیم با تولید مسکن هم این دغدغه و هم مسأله جمعیت را حل کنیم؛ چرا که مانع بزرگ بر سر راه ازدواج جوانان، نبود مسکن مناسب است.

رئیسی افزود: من به جوانان گفته‌ام که آنها ازدواج کنند، ما هم ساخت مسکن برایشان را از همان روز نخست دولت پیگیری می‌کنیم و فکر می‌کنم بشود طی چهار سال چهار میلیون مسکن ساخت.

او چهار سال قبل هم در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ از عملکرد دولت روحانی در بخش مسکن مهر انتقاد کرده و گفته بود: "چرا چند سال مسکن مهر را تعطیل کردید؟ مردم النگو و فرش خود را فروختند که صاحب خانه شوند اما اعلام کردند که مسکن مهر مزخرف است."

این کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری، چند روز قبل هم گفته بود: "مسکن سازی مثل لوکوموتیو است که بخش های اقتصادی دیگر را به حرکت در می آورد ما اگر بتوانیم مسکن سازی را که نیاز مردم و زوج های جوان هست فعال کنیم می توانیم به فعال کردن بسیاری از تولیدها کمک کنیم."

ساخت مسکن با زمین رایگان و آورده صفر

اما درخصوص جزئیات طرح رئیسی برای بخش مسکن، امروز افشین پروین‌پور که از طراحان اولیه مسکن مهر بود گفته است: یک تیم تخصصی و پژوهشی در حوزه اقتصاد و مسکن حدود هفت ماه است روی طرحی کار می کند که ارتقا یافته و تقویت شده مسکن مهر است و هم اکنون به عنوان یکی از برنامه‌های اصلی دولت مردمی آیت‌الله رئیسی در دستور کار ایشان قرار دارد.

وی زمین رایگان، وام ارزان قیمت و آورده اولیه صفر را از مزیتهای طرح دانست و گفت: متقاضی هیچ آورده اولیه‌ای ندارد. تمرکز برنامه در نیمه شرقی کشور با تمرکز بر منطقه مکران است. شهرداریها در طرح جدید مسئول هستند. در بحث زیرساختها نیز مسائل را با توسعه گران حل می کنیم.

به گفته پروین پور، در طرح جدید قرار است طی چهار سال آینده چهار میلیون واحد مسکونی احداث شود. برای تامین مالی این طرح از منابع بانکی با طراحی یک تیم مالی قوی اقدام خواهد شد. هیچ فشاری هم به بودجه وارد نمی کند و یک ریال از بودجه دولتی در طرح استفاده نمی شود.

یک کارشناس: ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال، رویاگونه است

درباره طرح مسکنی آیت الله رئیسی با یک کارشناس بازار مسکن صحبت کردیم. سعید آسویار با بیان اینکه طرح مسکنی آیت‌الله رئیسی از نکات مثبت و منفی برخوردار است گفت: امکان احداث چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال امکان‌پذیر نیست و رویاگونه به نظر می‌رسد، اما می‌توان با استفاده از تجربیاتی که در پروژه مسکن مهر به دست آمد اشکالات آن را برطرف و برنامه ای کاربردی ارایه داد.

وی افزود: استفاده از منابع سیستم بانکی برای این طرح امکان پذیر نیست. حتما هم به بودجه فشار می آورد. سیستم بانکی بارها نشان داده که نه تنها در بخش مسکن همکاری لازم را با دولت و ملت ندارد بلکه به یکی از دلایل ایجاد تورم در اقتصاد کشور تبدیل شده است. نظام بانکی به جای آنکه وام را به تولیدکنندگان بدهد، به دلالان و واسطه گران می دهد؛ بنابراین نمی توان در برنامه های حوزه مسکن، چندان روی بانکها حساب کرد.

آسویار استفاده از توسعه گران برای زیرساختهای طرح مسکن آیت‌الله رئیسی را نقطه قوت آن دانست و گفت: بخش خصوصی توانایی توسعه زیرساختهای شهری را دارد؛ به شرط آنکه در بحث مکان‌یابی مشکلات مسکن مهر تکرار نشود. درخصوص زمین رایگان نیز با توجه به پهناور بودن کشور، این امکان وجود دارد که هزینه زمین به صفر برسد. از این دو جهت می توان طرح را مثبت ارزیابی کرد.

این کارشناس بازار مسکن با بیان این ادعا که در هشت سال دولتهای یازدهم و دوازدهم کارنامه بخش مسکن، صفر بوده است گفت: دولت آینده اگر بتواند حتی نمره ۵ از ۲۰ در بخش مسکن از خود به جا بگذارد، عملکرد بهتری نسبت به دولت فعلی خواهد داشت. اما جدا از وعده ها، دولت آینده اگر بخواهد در بخش مسکن موفق شود حتما باید نرخ نهادهای ساختمانی مثل آهن، سیمان و زمین را کنترل کند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ساخت مسکن زمین رایگان پول نیوز آیت الله رئیسی بازار مسکن چهار میلیون واحد مسکونی زمین رایگان طی چهار سال بخش مسکن مسکن مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۰۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران

رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،  "مسکن" یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن دشوار شده است. آمارها حکایت از این دارد که نزدیک به 70درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و  تأمین مسکن می شود.

قیمت سرسام‌آور مسکن و به تبع آن اجاره بهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را می‌بلعد و حال در شرایطی که حتی کارگران برای پرداخت اجاره در تنگناهای مالی هستند، دیگر توانی مالی برای خرید خانه حتی به شرط دریافت وام هم ندارند.

به واسطه افزایش شکاف میان مزد و معیشت در سال‌های گذشته، نمایندگان کارگری، تقاضای ترمیم مزد را برای جبران هزینه‌های تورم و حل مشکل روزمره کارگران به شورا فرستاده بودند اما آذر ماه سال 1402 جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری تشکیل شود و به امورات مسکن کارگران رسیدگی شود.

در جلسه 27اسفند ماه 1403, به‌پیشنهاد وزیر کار در راستای توجه به اختصاص بخش قابل ملاحظه‌ای از سبد هزینه کارگران به مسکن، قرار شد یک کمیته سه‌نفره با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و وزیر کار تشکیل شود و از اول سال آینده مسکن کارگران را پیگیری کنند.

صولت مرتضوی گفت: باید به بحث مسکن توجه ویژه داشته باشیم، بارها پیشنهاد دادم یک شورایی تشکیل شود و نماینده‌ای از سه شریک اجتماعی در آن عضو باشد.

محمد چکشیان, معاون وزیرکار در هفته کارگر خبر از ساخت 60 هزار مسکن کارگری داد.

وی از ساخت حدود 60هزار واحد مسکن کارگری خبر داد و گفت: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها،تعاونی‌ محور،‌ برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری داشته باشیم، اظهار کرد: این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد.جلساتی با تشکل‌ها برگزار شده و درحال رفع موانع هستیم و امیدواریم اقدامات خوب و متفاوت از گذشته رخ بدهد.

*تفاهمنامه برای اختصاص مسکن به کارگران

به گزارش تسنیم؛ علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری نیز اخیراً با اشاره به اختصاص سالانه 250هزار واحد مسکونی به کارگران، گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود 250هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

 رئیس فراکسیون کارگری گفت: از معیشت تا مسکن جزو مطالبات اصلی کارگران است که در چند سال اخیر به صورت مختلف در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، مجلس برای شاخص‌های اصلی همچون مسکن کارگران پیگیری‌های جدی داشته باشد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران به لحاظ سبد معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حدود 64ماده و تبصره از قانون کار در مورد رفاه کارگران است، منهای سال‌های دهه 60که موضوع رفاهیات کارگران در قالب تعاونی‌ها به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار داشت در سال‌های گذشته چندان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته نشده است. 

رئیس فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بنگاه‌های بزرگ در جوار کارگاه‌های شهرک‌های صنعتی و مسکونی دایر بودند، اظهار داشت: با گذشت زمان اقدامات ساخت مسکن برای کارگران در حاشیه قرار گرفت، در  دهه 70به بعد به دلیل گرایش‌های توسعه‌ای که در کشور حاکم بود نتوانستیم به ظرفیت‌های رفاهی کارگران توجه کنیم، امروز کارگران با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به مسائل بی توجهی حقوق کارگران در سال‌های پیشین باز می‌گردد.

بابایی کارنامی با اشاره به اختصاص سالانه 250هزار واحد مسکونی کارگران، اظهار داشت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود 250هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود و تقریبا تحت عنوان ابلاغیه به ادارات کل استانی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه ابلاغ شده است تا در این راستا کار جدی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برنامه‌ای برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری دارند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی مشکلات مسکن کارگران را پیگیری کرده تا موفقیت‌های لازم را داشته باشیم.

بابایی کارنامی  با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های کارگری مجلس دارای شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس است، بیان کرد: فراکسیون کارگری جز فراکسیون‌های شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس دوازدهم باقی خواهد بود تا مسائل کارگران را پیگیری کند.

*آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در حوزه ساخت مسکن کارگری

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در روزهای اخیر، درباره سیاست دولت درخصوص مسکن کارگری آن هم باتوجه به نابسامانی که در بازار مسکن وجود دارد، گفت: جهت‌گیری دولت برای طرح ملی مسکن اقشار ضعیف مانند جامعه عزیز کارگران است‌. هنگامی که 4میلیون مسکن هدف‌گذاری می‌شود حقیقتا همین جامعه (کارگران) محور اصلی هستند و ساخت مسکن ملی با  هدف توسعه تولید و ساخت در جهت ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در حوزه مسکن جامعه کارگری هستند تا ان‌شاالله بتوانند از مزایای آن بهره‌برداری کنند. به طور خاص تعاونی‌های مسکن کارگری متولی ساخت و ساز مسکن کارگران هستند و کارفرمایان هم مکلف به حمایت شدند.

سخنگوی دولت بیان کرد: 230تعاونی کارگری در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام داده است و بعد از این هم انجام خواهد داد و توافقات مختلفی بین مجموعه‌های صنعتی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی با بیان اینکه درحال ساخت 140هزار مسکن مسکونی فقط برای بخش صنعت هستیم، گفت: برای ساخت 140هزار مسکن برای بخش صنعت وزارت راه زمین در اختیارشان قرار داده است این به غیر از زمین‌هایی است که خودشان داشته اند.

بهادری جهرمی گفت: 5هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار شر‌کت های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز در اختیار کارگران قرار گیرد. دولت همه ظرفیت‌های خودشان را قرار داده است. تعاونی‌های مسکن کارگری هم پیشگام هستند و دولت هم همراه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • خبر خوب به متقاضیان خانه؛ مسکن کارگری در راه است؟
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک میلیون شغل عمل کرده است
  • اختصاص بخشی از ظرفیت مسکن ملی برای کارگران
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند / دولت به وعده ایجاد سالی یک ملیون شغل عمل کرده است
  • رئیسی:تورم روز به روز کاهشی می‌شود/ فرآیند تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن اجرایی شده است/گشت ارشاد مدیران عملیاتی شده است
  • ببینید | دفاع بذرپاش از وعده ساخت ۴ میلیون مسکن رئیسی!
  • ۱۹ شهر به بازآفرینی شهری استان همدان افزوده شد